Nazwa forum

Opis forum

#1 2007-09-23 15:39:37

stiwi_monter

Nowy użytkownik

Punktów :   

Totalny wyzysk!!!

po przerwie remontowej miał być wprowadzony monitoring tempa linii i gdzie on jest? oczywiście niema bo po co? Roboli znów można oszukiwać tak jak zawsze w tym zakładzie było. np. wczoraj na liniiA plan był 154 a przez ostatnią godzine tempo linii było na 170 samochodów. a czasy operacji są już tak wyśrubowane że aby sie wyrobić to czasami trzeba biegać. A dyrekcja sie dziwi dlaczego młodzi pracownicy sie zwalniają?

#2 2007-10-12 18:51:44

master

Użytkownik

Punktów :   

Re: Totalny wyzysk!!!

Monitoring juz jest. Ale dostepny tyko dla kierownictwa. trzeba miec Login i hasło zeby sprawdzic ile jest zapolanowane, ile zeszło i ile powinno zejsc na poszczegolnych liniach. To co we włoszech wisi na olbrzymich tablicach na monazu nasi zrobili tylko dla bosow !!! kur... to sa jaja !!! Nic sie nie zmienilo :-(  tak juz jest w tym burdelu

#3 2007-10-15 09:08:40

Ariel

Użytkownik

Punktów :   

Na lakierni na zmianie C linia  również jest podkręcana , człowiek robi jednym tempem wszystko jest ok. aż w pewnym momencie zaczyna zjeżdżać zaczyna się bieganie na stanowisku pracy i jeszcze mają pretensję ze się ludzie nie wyrabiają .

#4 2008-01-21 12:01:36

Saab

Nowy użytkownik

Punktów :   

Właśnie jak to jest,że jako początkujący wiadomo małe doświadczenie itd. połapałem już swoją operację, robię w tempie, aż za chwile gonię linie.....a tempo mam cały czas takie same....I też co zuważyłem. na początku zmiany linia dopiernicza jak "dzika" a po ostatniej przerwie wolniutko sobie sunie że każdy ma czas nawet lekki wyjazd sobie zrobić.....A wiem że to nie na temat ale bardzo bym chciał wiedzieć ile realnie na łapę zarobię na okresie próbnym? bo zdania są podzielone ma ten temat....

#5 2012-06-07 14:15:24

Staś

Nowy użytkownik

Punktów :   

Pracuję 31 lat w Tychach . Pamiętam że zarobki tu były zawsze pod kreską średniej krajowej o około 20%.Za 4 lata idę na emeryturę lecz młodym wspułczuję braku zdecydowania w walce o lepsze wynagrodzenie . Montaż - to praca AUTOMATÓW . My nimi jesteśmy . Długoletni pracownik - STAŚ .

Stopka forum

RSS